Ворог вдарив по Вільнянську двома ракетами, - Офіс Генпрокурора

Ворог вдарив по Вільнянську двома ракетами, - Офіс Генпрокурора

Російська окупаційна армія завдала два ракетні удари по Вільнянську Запорізької області. Внаслідок обстрілу загинуло сім людей.

Про це повідомив Генеральний прокурор Андрій Костін, передає пресслжуба відомства.

Як відомо, загинуло семерно осіб, серед яких двоє - діти. Інформація щодо постраждалих дещо різниться: Костін пише про 13 поранених, президент Володимир Зеленський про 11 осіб, а в ДСНС заявили про 18 постраждалих (серед яких чотири дитини).

"Ворог випустив дві ракети. Пошкоджено обʼєкт критичної інфраструктури, магазин та житлові будинки. Це - воєнний злочин. Прокурори та правоохоронці працюють на місці. Російські воєнні злочинці будуть покарані. Єдиний дієвий спосіб зупинити агресора — посилити оборону України зброєю та ППО. росія — країна-терорист, яка розуміє лише силу. Сильна українська армія означає захист від подібних злочинів не лише для України, а й для всього цивілізованого світу", - йдеться у дописі.

На місці події працюють екстрені служби та правоохоронці, які документують черговий воєнний злочин рф.

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Як відомо, вибух у Вільнянську пролунав близько 17:53. Повітряні сили ЗС України попереджали про ракетну небезпеку. Раніше росіяни пошкодили об'єкт критичної інфраструктури

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Мінськ розгортає додаткові сили ППО вздовж українського кордону.

Головне