Ворог цієї ночі атакував ракетами Х-22, Х-59 та С-300 і "шахедами": скільки збили

Ворог цієї ночі атакував ракетами Х-22, Х-59 та С-300 і

Російське окупаційне військо вночі 21 лютого атакувало мирні українські міста дронами-камікадзе. Для завдання ураження ворог використав боєприпаси типу С-300, Х-59, Х-22 та "шахеди", інформують Повітряні сили ЗС України. 

Цієї ночі окупанти застосували про України: 

  • одну зенітну керовану ракету С-300 (випускали з російської Ростовської області),
  • одну високоточну авіаракету Х-59 (пуск здійснений з Бєлгородської області рф),
  • чотири надзвукові протикорабельні ракети Х-22 (пуск з Ростовської області), 
  • 19 ударних дронів типу Shahed (запускали з Краснодарського краю, а саме з району Приморсько-Ахтарська).

Українські захисники неба збили Х-59 та 13 "шахедів". Ракету було знищено над Полтавщиною, дрони сили протиповітряної оборони збивали у чотирьох областях - Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій та Донецькій. 

"Частина із шести не уражених ворожих БпЛА – не досягла своїх цілей", - наголосили у Повітряних силах ЗСУ.

До ліквідації ворожих засобів повітряного нападу долучались мобільні вогневі групи, зенітні ракетні підрозділи та засоби РЕБ.

Нагадаємо, ввечері 20 лютого росіяни завдали удар по Краматорську. Керівник Донецької ОВА Вадим Філашкін повідомив, що під вогнем опинилась промзона та житлова забудова. У прокуратурі Донеччини повідомили про щонайменше шестеро поранених цивільних громадян. В ОВА закликали містян та жителів області своєчасно евакуюватися.

Як писав "Ми-Україна" раніше, українське військо приземлило черговий літак ВКС рф у середу, 21 лютого. Йдеться про ліквідацію винищувача-бомбардувальника Су-34.

Головне