Ворог тримає в Чорному морі споряджені ракетоносії: який залп

Ворог тримає в Чорному морі споряджені ракетоносії: який залп

У Чорному морі станом на ранок 24 липня зафіксовано присутність чотирьох ворожих кораблів, серед яких є носії високоточної ракетного озброєння. Відповідні дані наводять ВМС ЗС України. 

У Чорноморській акваторії службу несуть два судна ворога споряджені крилатими ракетами "Калібрами". Сумарний потенційний залп оцінюється в 12 ракет.

Азовське море також не залишилося без уваги противника - там перебувають два ворожі кораблі. Проте, на відміну від Чорного моря, серед них немає носіїв "Калібрів".

У Середземному морі знаходиться лише один ворожий корабель, який також не є носієм крилатих ракет.

Керченська протока продовжує бути активним транспортним коридором. За минулу добу через неї пройшли вісім суден: два увійшли до Чорного моря, а шість - до Азовського. У ВМС уточнили, що чотири з шести суден, які увійшли до Азовського моря, прибули з протоки Босфор.

 У відомстві наголосили, що рф продовжує ігнорувати міжнародні морські конвенції. Зокрема, порушується Міжнародна конвенція з охорони людського життя на морі 1974 року (SOLAS) шляхом вимкнення систем автоматичної ідентифікації (AIS) на кораблях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська армія позбулась в Україні ще 1140 бійців, 65 артсистем та літака 

Як писав "Ми-Україна" раніше, колишній заступник начальника штабу ВМС України Андрій Риженко, який обіймав посаду з 2004 по 2020 рік, заявив, що російська концепція морських десантів, яка була ефективною десятки років тому, вже не відповідає сучасним реаліям війни. Так він оцінив потенційну загрозу морського десанту з боку рф на Одесу

Головне