Ворог намагається прорвати оборону на Харківському та Купянському напрямках, - Сирський

Ворог намагається прорвати оборону на Харківському та Купянському напрямках, - Сирський

Головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський повідомив про ситуацію на Харківському та Куп’янському напрямках, зазначивши, що противник продовжує наступальні дії, зосереджуючи основні зусилля на кількох напрямках Східного фронту.

Про це він написав у себе на сторінці у Facebook.

“Противник продовжує проведення наступальних дій, зосереджуючи основні зусилля на Курахівському, Покровському, Купʼянському, Харківському напрямках. Окрім того, проводить активні штурмові дії у Вовчанську та на підступах до Часового Яру з метою оволодіння та взяття під контроль цих двох населених пунктів”, - зазначив Сирський.

На інших напрямках ворог проводить наступальні дії, розтягуючи лінію активного фронту, сковуючи українські війська та не допускаючи їх перекидання на інші ділянки. Ситуація залишається складною через високу інтенсивність бойових дій та широке використання бронетехніки й керованих авіаційних бомб противником.

“На Харківському напрямку ворог концентрує свої головні зусилля та намагається просуватися в бік Глибоке - Липці, але зазнає значних втрат та не має успіху”, - повідомив головнокомандувач. 

За його словами, у Вовчанську головним завданням є стримання ворога, завдання йому максимальних втрат та поступове просування вперед для звільнення територій.

Ситуація в районі Купʼянська також залишається складною. Противник намагається прорвати оборону з двох напрямків, тривають жорсткі бої. 

“Наше завдання – зупинити ворога і примусити його перейти до оборони. Моя задача – забезпечити цей напрямок достатньою кількістю боєприпасів та боєздатними резервами, що дозволить значно зміцнити оборону”, - підкреслив головнокомандувач.

З його слів, попри всю складність ситуації, в України є шанси змінити обстановку на нашу користь. 

“І Сили оборони роблять для цього все можливе. Хочу відмітити ефективну роботу більшості командирів та штабів, а також дякую за стійкість і мужність солдатам, сержантам та молодшим офіцерам”, - додав Сирський.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, партизани зафіксували переміщення позицій окупантів у захопленому Маріуполі, а також перекидання систем ППО до тимчасово окупованого Криму.

Головне