Ворог намагається посилено атакувати позиції ЗСУ біля Роботиного та Вербового, - Федоров

Ворог намагається посилено атакувати позиції ЗСУ біля Роботиного та Вербового, - Федоров

Російське окупаційне військо останніми днями істотно посилило атаки на Запорізьку область. У понад тричі зросла і кількість обстрілів, розповів очільник місцевої ОВА Іван Федоров.

"Якщо раніше ми фіксували в день від 100 до 130 обстрілів території Запорізької області, то останні дні не менше 400. За минулу добу було 408 обстрілів, переважно з артилерії. Так, дійсно, особлива інтенсивність ворога є в районі Роботиного та Вербового. Ворог намагається посилено атакувати позиції ЗСУ", - зазначив він в ефірі марафону "Єдині новини".

Федоров розповів, що попри загрози у 50 населених пунктах, розташованих у безпосередній близькості до зони бойових дій, досі проживають близько 600 родин, тобто понад 3000 осіб. Він зауважив, що охочих евакуюватись небагато, та додав, що всі, хто хотіли виїати, це вже зробили.

Голова ОВА розповів про посилення зведення фортифікацій в області. За його словами, на територіях неподалік лінії фронту уим займаються військові, а там, де цим займатися безпечно - цивільні компанії та підрядники. 

Нагадаємо, на укріплення в Запорізькій області уряд виділив 1,3 млрд гривень. Прем'єр Денис Шмигаль повідомив, що ці гроші будуть виділені з резервного фонду держбюджету. Також додаткові фортифікації будуть створювати за кошти місцевих бюджетів, військового ПДФО та за благодійні кошти зі спецрахунку НБУ. В цілому від початку цього року з резервного фонду держбюджету виділено 20 млрд грн на фортифікації. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, 17 лютого Сили оборони України завершили вихід з міста Авдіївка

Головне