Ворог застосовував балістику на одному з напрямків, - Ігнат

Ворог застосовував балістику на одному з напрямків, - Ігнат

Повітряні сили ЗС України зафіксували застосування армією рф під час нічної атаки 2 жовтня балістичної ракети. Про це в ефірі марафону "Єдині новини" повідомив речник ПС Юрій Ігнат.

"Є інформація, що ворог застосовував і балістичну ракету на одному з напрямків. Наразі уточнюється, що з нею відбулося", - уточнив він.

Також сили та засоби Повітряних сил у ніч на 2 жовтня знищили чотири ворожі ударні безпілотники типу Shahed.

Ігнат відзначив, що окрім дронів та ракет противник активно атакує південь керованими авіаційним бомбами (КАБами). Для боротьби з цією загрозою українські захисники потребують таких систем як Patriot та сучасних винищувачів.

"Щоб їм протистояти, нам потрібно посилювати засоби протидії російській авіації. Нам потрібні насамперед зенітні ракетні далекобійні системи, такі як Patriot і літаки, які зможуть витіснити росіян подалі від наших кордонів", - роз'яснив Ігнат.

Нагадаємо, керівниця пресцентру ОК “Південь” Наталя Гуменюк повідомила, що лише цієї ночі вороже військо скинуло на південний регіон 18 КАБів.

Як відомо, Повітряні сили ЗС України нарахували сім ударних безпілотників, випущених окупантами по Україні цієї ночі. Ворог запускав баражуючі боєприпаси з території Приморсько-Ахтарська Краснодарського краю рф. Українські захисники неба ліквідували чотири “шахеди”.

Як писав "Ми-Україна" раніше, під час артилерійського обстрілу Херсона, який росіяни здійснили вдень 2 жовтня, було поранено двох поліцейських. Один з постраждалих правоохоронців у важкому стані.

Головне