Ворог запустив по Дніпропетровщині вісім ракет: є руйнування і постраждалі

Ворог запустив по Дніпропетровщині вісім ракет: є руйнування і постраждалі

Підрозділи повітряного командування “Схід” збили над Дніпропетровщиною вісім ракет, сім з них летіли у напрямку Дніпра. В результаті обстрілу постраждала молода жінка.

Про це повідомив голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук у Telegram.

За його словами, уламки ракети впали на чотириповерхівку у середмісті Дніпра, пробили дах і дійшли до третього поверху. На місці була виявлена бойова частина ракети. Її вивезли рятувальники та вибухотехніки для подальшого знищення.

“Постраждала молода жінка 1991 року народження, вона в лікарні. Попередньо відомо, що в неї травма голови та хребта”, – йдеться у дописі.

В будівлі пошкоджений дах і перекриття між квартирами на третьому і четвертому поверхах. Близько 40 людей довелося евакуювати.

Ворожої атаки вночі також зазнав Нікополь. Внаслідок обстрілу згорів приватний будинок, ще 4 пошкоджені. Зачепило й господарську споруду та електромережі. Минулося без постраждалих.

Нагадаємо, 9 травня, вночі відбулась чергова ракетна атака по Києву. Таким чином, за перші дев’ять днів травня ворог здійснив по українській столиці вже п’ять повітряних атак.

За попередніми даними, було випущено близько 15 ракет. По Києву, ймовірно, росіяни запускали крилаті ракети Х-101 (Х-555). Всі випущені по столиці ворожі снаряди не досягли цілей та ліквідовані.

За день до останньої атаки – у ніч на 8 травня – противник випустив по українській столиці 35 ударних дронів іранського виробництва Shahed-136/131. Це було зроблено для виснаження ППО Києва.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше,  загальні бойові втрати ворога у війні проти України збільшились на ще 650 загарбників.

Головне