Ворог приміряється до вчинення анонсованих провокацій в Чорному морі, - Гуменюк

Ворог приміряється до вчинення анонсованих провокацій в Чорному морі, - Гуменюк

росіяни можуть здійснити провокації у Чорному морі, окупаційне військо до них активно готується. Про це свідчить як підготовка та нарощування корабельного угруповання, так і нещодавні навчання зі штурму суден, розповіла начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

"Перша демонстрація - це навчання, які вони провели зокрема як раз за сценарієм ймовірної атаки на цивільне судно: як це буде розвиватися, який простір це займе, який резонанс матиме. Тобто вони вже очевидно приміряються до тих провокацій, які спланували. Те, що вони готують корабельне угруповання і воно в розширеному форматі майже протягом тижня представлено у відкритому морі - це теж говорить про підготовку та майбутнє їх задіяння в провокаціях", - пояснила вона.

Гуменюк додала, що в Чорне море противник вивів поки що не все, що мав, але угруповання є досить потужним. Упродовж останнього тижня не було в акваторії менш як 14 бойових кораблів .

Нагадаємо, днями Держдеп США повідомив, що отримав інформацію, яка дає відомству підставу допускати , що рф готує операцію під чужим прапором у Чорноморській акваторії

"У нас є інформація, яка дозволяє припустити, що вони готують операцію під чужим прапором — ми так вважаємо. Вони погрожують кораблям, які працюють у міжнародних водах, після цього сталася атака на Дунай”, — зазначив речник Держдепу Меттью Міллер..

Він також вказав на те, що минулого тижня російська армія проводила військові навчання, під час яких відпрацьовувала штурм суден.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Третя окрема штурмової бригади (3 ОШБр) повідомила про просування Сил оборони під Бахмутом.

Головне