Ворог продовжує бити по Куп’янсько-Лиманському напрямку, втрачаючи техніку та солдат, - Череватий

Ворог продовжує бити по Куп’янсько-Лиманському напрямку, втрачаючи техніку та солдат, - Череватий

Ворог продовжує наступальні дії на Куп’янсько-Лиманському напрямку. Там російське командування втрачає десятки одиниць техніки та військових.

Про це в ефірі "Ми-Україна" повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

За добу на цьому напрямку було 427 обстрілів та два боєзіткнення - у районі Гряниківки та Кремінної.

"Там 64 окупанти були знищено, 119 зазнали поранення, двоє потрапили у полон. Характерний цей напрямок є й тим, що там ворог застосовує регулярні війська і більше бронетехніки. Щодоби там ця бронетехніка знищується - було вже більш як 10 танків новітніх знищено (Т-90, Т-80). В цю добу було знищено два БМП, безпілотник та гармату", - розповів Череватий.

Нагадаємо, рф зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. Завдяки професійним і злагодженим діям, наші захисники відбили на них понад 79 атак.

Українська авіація за минулу добу завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Також наші захисники збили дві керовані авіаційні ракети Х-59 та чотири БПЛА різних типів.

Підрозділи ракетних військ і артилерії в той же час уразили пункт управління, район зосередження живої сили, озброєння і військової техніки противника, зенітно-ракетний комплекс та 2 склади пально-мастильних матеріалів.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, суд заочно арештував підозрюваного у держзраді Кузьміна.

Головне