Ворог може перестати масовано обстрілювати Україну, - Гуменюк

Ворог може перестати масовано обстрілювати Україну, - Гуменюк

У російських окупаційних військ наразі залишилось набагато менше ракет. Саме тому масовані ракетні атаки по Україні можуть залишитись у минулому. Про це заявила речниця Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк під час брифінгу у Military Media Center.

"Ми говоримо, що масовані ракетні атаки можуть залишитися у минулому, а зараз ворог знаходиться на етапі пошуку нової тактики", - пояснила Гуменюк.

За словами речниці, тепер ворог починає розподіляти ракетні удари в часі. Інколи це колаборація ударів з моря і повітря. Також це можуть бути невеликі партії дронів-камікадзе "шахедів". Вона також зазначила, що зараз росіяни хочуть і знешкоджувати нашу ППО, і завдавати результативних ударів по українській інфраструктурі.

"Об’єктивна ситуація полягає в тому, що ракет (у росії - ред.) вже набагато менше, але все ще є. Виробництво майже зупинене, але все ще є... Потужність ворога не знищена повністю. Вона ще має ознаки життя і продукує продукти вбивства", - підкреслила Гуменюк.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Наталія Гуменю заявила, що рф може завдати ракетного удару у найближчі дві доби. Це може бути не обов’язково масований удар. Росіяни можуть вдатися і до точкових ударів, або атак хвилями. За її словами, корабельне угрупування ворога на бойовому чергуванні в Чорному морі продовжує перебувати без змін. Це 15 ворожих кораблів, серед яких залишаються 5 ракетоносіїв.

Головне