Ворог активізувався на Лимано-Куп'янському напрямку, - Череватий

Ворог активізувався на Лимано-Куп'янському напрямку, - Череватий

Армія російської федерації зосередила основні сили на Лимано-Куп'янському напрямку. Там за добу ворог здійснив 21 атаку.

Про це розповів речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі телеканалу "Ми-Україна".

"Ворог активізувався на Лимано-Куп’янському напрямку. За цю добу він здійснив 21 атаку. Головною атакуючою силою були так звані штурмові роти "Шторм-Z". Повторення практики, яку вони раніше використовували на Бахмуті, привело до таких же наслідків – 146 окупантів були знижені, 190 – пораненні. Також підбито танк Т-72, три БМП-2, одна БМП-1, самохідну артилерійську установку АК – це склад з боєприпасами та два авто, які підвозили боєприпаси. Також ворог перед тим, як іти в атаку, 560 разів наніс удари на цьому напрямку зі ствольної та реактивної артилерії, вісім авіанальотів здійснив", - зауважив він.

Нагадаємо,  росіяни і надалі зосереджу.ть основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, там тривають важкі бої. Протягом минулої доби відбулось 45 бойових зіткнень.

За вчора ворог застосував чотири крилаті ракети “Калібр” та чотири іранські ударні БпЛА "Shahed-136/131". Усі вісім повітряних цілей було знищено.

Крім того, ворог завдав понад 45 авіаційних ударів, здійснив близько 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. На жаль постраждали мирні люди.

Як писав "Ми-Україна" раніше, російські війська в ніч проти 20 червня завдали удару по Україні. Відомо про влучання у Запоріжжі.

Головне