Волонтери встановили новий національний рекорд України

Волонтери встановили новий національний рекорд України

Волонтери у Дарницькому районі Києва встановили новий національний рекорд України з плетіння маскувальних сіток.

Про це повідомив керівник Дарницької районної державної адміністрації Микола Калашник на своїй сторінці у Facebook. Як зазначається, рекорд був зафіксований у Книзі рекордів України, а волонтери отримали сертифікат.

При цьому рекорд був встановлений у категорії найбільшої площі маскувальних сіток, які були передані на фронт. У період з 12 травня минулого року по 1 грудня цього року волонтерська спільнота Фонду Суспільної Допомоги самостійно виготовила та передала Збройним силам України 104.128 квадратних метри сітки.

З цієї нагоди та з нагоди Міжнародного дня волонтера було проведено урочистий захід за участі очільника Дарницької РДА Миколи Калашника та глави благодійного фонду Андрія Каменського.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський до Дня волонтерів нагородив 36 людей відзнакою "Золоте серце". Їх нагородили за внесок у волонтерську допомогу та розвиток волонтерського руху під час війни в Україні. У поточному році "Золоте серце" отримають 50 волонтерських колективів, які надають допомогу в різних напрямах та регіонах країни: армія, медицина, благодійні фонди, освіта, порятунок тварин тощо.

Кожного року 5 грудня відзначають Міжнародний день волонтерів. Його запровадила ООН у 1985 році.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, під час обстрілу Херсона у вівторок, 5 грудня, російські загарбники вбили українського волонтера Руслана Анісенка з організації "Справжні". 

Головне