Волонтери фонду "Енергія перемоги" передали ЗСУ 50 дронів на 14 млн грн

Волонтери фонду

Повітряна допомога українським захисникам і захисницям. 50 квадрокоптерів для 13 бригади оперативного призначення Хартія передали волонтери фонду “Енергія перемоги”. Йдеться про півсотні потужних дронів моделі Autel Evo Max, які здатні вести розвідку та спостереження вдень та вночі, коригувати вогонь та проводити пошуково-рятувальні операції.

Працювати такі пташки будуть на передовій на Харківському напрямку. Загальна сума закуплених дронів - близько 14 мільйонів гривень.

"Це дрони покращеної версії. У них дуже хороша камера, вони з нічною камерою і тепловізійною, тобто вони можуть працювати і вдень, і вночі. Вони працюють з кращим GPS-зв’язком, тобто можуть перебувати і в складних умовах не втрачаючи зв’язок. Ми дуже дякуємо нашим благодійникам – групі-компанії "Нафтогаз", зокрема голові правління Олексію Чернишову", - заявила директорка благодійного фонду "Енергія перемоги України".

"Дрони відіграють одну з найважливіших ролей у даній війні, бо вони є нашим очима, помічника. Вони допомагають нам виявити противника на великих відстанях – до 12 кілометрів", - сказав представник 13 бригади НГУ "Хартія" на позивний "Санич".

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, "Нафтогаз" долучився до ремонту Центру протезування "Незламні".

Головне