Володимир Зеленський зустрівся із Камалою Гарріс в Білому домі

Володимир Зеленський зустрівся із Камалою Гарріс в Білому домі

Президент України Володимир Зеленський та кандидатка в президенти від Демократичної партії Камала Гарріс зустрілися в Білому домі. Про це повідомили з трансляції з Білого дому.

Віце-президентка США підкреслила ключову роль України у завершенні війни, зазначивши неможливість досягнення миру без її участі. Водночас вона натякнула на існування певних сил у США, які закликають Україну до територіальних поступок, нейтралітету та відмови від міжнародних безпекових зв'язків.

"Я висловила свою підтримку Україні і українському народу - вона непохитна. Я буду докладати зусиль для того, щоб Україна перемогла у цій війні. Американський народ дуже добре знає, що означає свобода і незалежність. Агресія Путіна - це не лише атака на народ України - це також атака на фундаментальні поняття, такі як суверенітет і територіальна цілісність", — сказала віцепрезидентка США, кандидатка на пост президента США Камала Гарріс за підсумками зустрічі з Володимиром Зеленським. 

У розмові з президентом Зеленським Гарріс підтвердила, що позиція США щодо завершення конфлікту збігається з українською. 

Під час зустрічі кандидатка в президенти запевнила у продовженні підтримки України, наголосивши на її стратегічній важливості для інтересів Сполучених Штатів.

Як писали "Ми-Україна" раніше, міністр закордонних справ Великої Британії Девід Ламмі вважає, що з України знімуть обмеження на застосовання західної далекобійної зброї по військових цілях на території рф до початку зими. Про це повідомляє Голос Америки.

Головне