Володимир Зеленський прибув до Швейцарії з робочим візитом

Володимир Зеленський прибув до Швейцарії з робочим візитом

Президент України Володимир Зеленський прибув до Швейцарії з робочим візитом, де, зокрема, візьме участь у Давоському форумі. Про це повідомив Зеленський.

Планують зустріч з лідерами країни та участь у Давоському форумі. У Берні президент проведе переговори з головами обох палат парламенту, керівниками партій і фракцій та президенткою Віолою Амхерд.

Серед тем які планують підняти, це повернення викрадених дітей, санкції та пошук механізмів для використання заморожених російських активів, співпраця щодо гуманітарного розмінування, фінансової підтримки та відбудови України.

У Давосі президент проведе двосторонні зустрічі з представниками ЄС і НАТО, а також із лідерами держав та великих бізнесів.

"Вірю, що участь Швейцарії у Формулі миру та її відповідний досвід допоможуть наблизити справедливий мир на основі нашого бачення", — зазначив він.

Нагадаємо, упродовж останніх трьох діб російські загарбники завдавали авіаударів у зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія". Про це повідомив командувач ОСУВ "Таврія" Олександр Тарнавський. 

За минулу добу вдарили з авіації 41 раз.

Як писали "Ми-Україна" раніше, внаслідок ворожого обстрілу по Станіславу на Херсонщині порвнення отримали четверо рятувальників. Також частково пошкоджено пожежний автомобіль. Про це повідомляє Національна поліція України.

Відомо, що російські загарбники цілеспрямовано били по рятувальникам та пункту екстреної медичної допомоги.

Головне