Вогник-вогник: в окупованій Керчі горів газопровід і ЛЕП, без тепла 200 багатоповерхівок

Вогник-вогник: в окупованій Керчі горів газопровід і ЛЕП, без тепла 200 багатоповерхівок

У Керчі, що в підконтрольному росіянам Криму, вночі 8 грудня, сталась масштабна пожежа на стратегічному для міста газогоні. Вогнем також було пошкоджено лінію електропередач, у зв'язку з чим близько 30 000 місцевих жителів залишились без тепла і світла. 

Так звана окупаційна влада заявляє, що причину НС ще не встановлено, не виключається версія здійснення диверсії або "фізичної втоми" об'єкту.

Пожежа сталась близько 3-ої ночі, до ранку вогнеборцям полум'я вдалось локалізувати. Гауляйтер Керчі Святослав Брусаков, оцінив, що відновлювальні роботи триватимуть "близько доби".

В "Кримтеплокомуненерго" вранці відвітували, що через інцидент в Керчі з ладу вийшли три котельні. Наразі жителі більш як 200 багатоповерхових будинків залишаються без тепла в оселях. Без опалення також до десяти шкіл, кілька дошкільних навчальних закладів, два ВНЗ та дві лікарняні установи.

Нагадаємо, у російському Новосибірську вранці 8 грудня екстрено сів пасажирський літак, у якого після зльоту загорілися двигуни. РосЗМІ пишуть, що йдеться про літак Boeing 737 авіаперевізника S7, який мав виконати рейс Новосибірськ-Москва. За день до цього в рф стався аналогічний випадок, але з вантажним бортом Ту-204.

Як писав "Ми-Україна" раніше, шторм, який наприкінці листопада упродовж кількох днів вирував у Чорному морі, призвів до масштабної трощі російських кораблів, що перебували у окупованій Керчі.

 

 

Головне