Водіям на замітку: Кабмін оновив правила дорожнього руху

Водіям на замітку: Кабмін оновив правила дорожнього руху

Кабінет міністрів України у п'ятницю, 20 жовтня, провів засідання та ухвалив зміни до правил дорожнього руху. Зокрема було змінено правила перевезення дітей у транспортних засобах та увімкнення фар за межами населених пунктів.

Як зазначив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук, зміни до ПДР внесли для того, щоб наблизити українське законодавство до європейського.

Відповідно до рішення Кабміну, відтепер в Україні заборонено перевозити дітей, зріст яких не перевищує 150 см, в автомобілях без спеціальних утримуючих систем. Також було заборонено перевозити дітей на задньому сидінні мотоцикла та мопеда. Однак кілька винятків усе ж передбачено.

Крім того уряд зобов'язав водіїв усіх механічних транспортних засобах вмикати під час руху поза населеними пунктами денні ходові вогні або ближнє світло фар увесь час. Дотепер це правило діяло виключно в осінньо-зимовий період. 

Разом з тим урядовці на засіданні затвердили перелік дорожніх знаків, що позначають спеціальні місця для стоянки на автомагістралях і дорогах для автомобілів.

Як повідомляли "Ми-Україна", на офіційних ресурсах Міністерства внутрішніх справ поновили можливість сплати штрафу за адміністративні порушення правил дорожнього руху, які зафіксували комплекси автоматичної фіксації.

Головне