Вода у кранах в окупованому Таврійську не придатна до вживання, - ЦНС

Вода у кранах в окупованому Таврійську не придатна до вживання, - ЦНС

Ситуація з водопостачанням у захопленому ворогом Таврійську Каховського району вийшла з-під контролю. Наразі вода у кранах не придатна до споживання.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

За інформацією ЦНС, з кранів у місті тече технічна вода.

Використовувати воду для приготування їжі чи пити її не можна, але окупанти не поспішають забезпечити людей питною водою.

“Ситуація із водозабезпеченням на тимчасово окупованих територіях України вже давно вийшла з під контролю окупантів. Їх злочинна діяльність проявляється не тільки в руйнуванні українських міст та вбивствах  мирного населення, а й неприпустимому відношенні до екології”, - розповідають у ЦНС.

Таке погіршення екологічної ситуації вони пов'язують з підривом Каховського водосховища, коли місцевих жителів позбавили доступу до питної води.

“Люди опинилися в умовах гуманітарної катастрофи, оскільки окупаційна влада не здатна забезпечити базові потреби населення”, - додали у ЦНС.

Нагадаємо, окупаційна адміністрація припиняє подачу води місцевим жителям з 14 жовтня, обмеживши доступ лише на кілька годин раз на два дні.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, на ТОТ курс управління дронами став обов'язковим для учнів місцевих шкіл. Окупанти ввели в окупації ТОТ модуль з технологій БпЛА у рамках уроків праці.

Головне