Вночі "шахед" пролетів у безпосередній близькості до Хмельницької АЕС

Вночі

У ніч на 20 вересня російський ударний безпілотник типу "Shahed" пролетів у безпосередній близькості до Хмельницької атомної електростанції. Про це повідомив голова Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Тюрін.

"Росія продовжує ядерний шантаж, спрямовуючи ракети та дрони в бік українських АЕС. Сьогоднішній інцидент із "шахедом" біля ХАЕС – чергове цьому підтвердження", – наголосив Тюрін.

За його словами, дрон був виявлений та знищений силами протиповітряної оборони України. Цей випадок підкреслює важливість посилення систем ППО для захисту критичної інфраструктури.

"Саме тому президент України Володимир Зеленський та представники нашої держави активно закликають партнерів надати Україні сучасні системи ППО. Це питання захисту не лише України, а й всього континенту від російського терору", – додав очільник Хмельницької ОВА.

Тюрін також висловив подяку силам ППО за ефективну роботу у протидії повітряним загрозам.

Нагадаємо, російські загарбники здійснили черговий напад на Київську область з використанням безпілотників-камікадзе "Шахед". Про це повідомили в Київській обласній військовій адміністрацій(КОВА).

Як писали "Ми-Україна" раніше, у ніч на суботу Черкаська область стала ціллю атаки російських дронів-камікадзе. Про це повідомив начальник Черкаської обласної військової адміністрації Ігоря Табурця.

Головне