Внаслідок ворожого обстрілу на Донеччині загинули працівники Червоного Хреста

Внаслідок ворожого обстрілу на Донеччині загинули працівники Червоного Хреста

У Віролюбівці на Донеччині через ворожий обстріл загинули працівники Міжнародного комітету Червоного Хреста. Про це повідомляє уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

Відомо, що росіяни накрили населений пункт вогнем артилерії. Через ворожу агресію знищено вантажівку з гуманітарною допомогою та легковий автомобіль.

Співробітники Червоного Хреста прибули до населеного пункту, щоб видати місцевим жителям паливні брикети для обігріву домівок. На момент обстрілу вони саме розвантажували доставлену допомогу.

"Працівники МКЧХ перебували у вантажівці, якою перевозили гуманітарну допомогу. Про обстріл уже відомо, але МКЧХ, так само як і МФЧК, мовчать! Жодної реакції, засудження чи вираження співчуття! Таким чином, це мовчання лише прикриває злочинну політику рф", - написав Лубінець в своєму Telegram-каналі.

Нагадаємо, що армія російської федерації атакувала приватний будинок у Добропільській громаді на Донеччині, в результаті 81-річна жінка загинула, ще четверо людей постраждали. 

Як повідомляли "Ми-Україна", військовослужбовці армії рф посеред дня здійснили обстріл селища Борова, що в Ізюмському районі Харківщини. Ворог застосував касетні боєприпаси прои цивільного населення.

Головне