Внаслідок пожежі в нічному клубі в Іспанії загинули щонайменше 13 людей, ще 18 - зникли безвісти (відео)

Внаслідок пожежі в нічному клубі в Іспанії загинули щонайменше 13 людей, ще 18 - зникли безвісти (відео)

Щонайменше 13 людей загинули та ще 18 - зникли безвісти в результаті пожежі, що сталась у нічному клубі іспанського міста Мурсія. Місцева влада оголосила триденну жалобу, пише Reuters.

"Є дані, що 18 людей зникли безвісти. Ми не можемо впевнено сказати, що ці люди все ще знаходяться на місці пожежі", — заявила заступниця мера міста Ребек Перес вранці 2 жовтня.

ДержЗМІ Іспанії інформують, що пожежа сталась у популярному серед молоді нічному клубі Fonda Milagros. Вогонь не лише швидко охопив все приміщення закладу, а й перекинувся на два сусідні - Teatre та Golden. Що послужило причиною трагедії екстрені служби ще не встановили.

"За попередньою інформацією, пожежа спалахнула на першому поверсі двоповерхового нічного клубу", - розповів представник Нацполіції Дієго Сераль.

За його словами, 11 з 13 виявлених тіл були знайдені на першому поверсі, ще два - на другому під уламками.

https://twitter.com/IpIndependent/status/1708607565284749724

До приборкання вогню було залучено 40 надзвичайників та 12 пожежних машин.

За відбитками пальців експерти впізнали всього три тіла. Очікується, що процес впізнання решти осіб триватиме уздовж наступних кількох днів.

The Guardian пише, що одним зі зниклих безвісти є Ерік Ернандес. 30-річний чоловік відзначав у клубі свій ювілей разом з друзями та сім'єю. Його кузен Вальтер Ернандес розповів, що незадовго до виникнення пожежі відійшов від сім'ї. За його словами, вісім членів групи, яка святкувала день народження Еріка зникли безвісти.

https://twitter.com/Sajjad57678616/status/1708577652792303926

Як писав "Ми-Україна" раніше,  у селі Стримба Івано-Франківської області у суботу, 30 вересня, вибухнув газопровід. Про стан постраждалих внаслідок надзвичайної ситуації розповів директор Надвірнянської центральної лікарні Сергій Ємельянчук.

Головне