Внаслідок обстрілів у Харківській області загинули двоє людей

Внаслідок обстрілів у Харківській області загинули двоє людей

Російські окупанти впродовж доби атакували Харківщину, застосувавши різноманітну зброю, включаючи артилерію, РСЗВ та дрони. Внаслідок обстрілів є загиблі та поранені, пошкоджено житлові будинки та об'єкти інфраструктури.

Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

У ніч на 10 серпня, близько 03:30, Ізюмський район Харківської області знову зазнав обстрілу з боку російських військових. Внаслідок обстрілу з реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) у селі Першотравневе був зруйнований житловий будинок. Загинули 80-річна жінка та 24-річний чоловік, ще один мешканець, 58-річний чоловік, отримав поранення.

О 03:15 того ж дня в Богодухівському районі, у селі Івашки, внаслідок артилерійського обстрілу було пошкоджено дах двоповерхового багатоквартирного будинку. Постраждав 32-річний чоловік.

9 серпня, у період з 23:15 до 23:33, в смт Золочів Богодухівського району обстрілами з РСЗВ “Ураган” були пошкоджені вісім приватних житлових будинків і фасад місцевої лікарні. У результаті обстрілу постраждав 35-річний чоловік.

Крім того, у Харківському районі, у селі Черкаська Лозова, близько 16:48, внаслідок обстрілу виникла пожежа на площі 1,5 гектара. Вогонь охопив суху траву, але був оперативно ліквідований рятувальниками.

У Куп'янському районі, в місті Куп’янськ, 9 серпня о 16:02, обстріл FPV-дроном призвів до пошкодження автомобіля.

Того ж дня, у Харкові, у Київському районі, близько 16:01, російські військові завдали авіаудару з використанням авіабомби ФАБ-500. Унаслідок удару було пошкоджено будівлю навчального закладу, а також поранено 67-річного чоловіка, який працював охоронцем.

На Ізюмщині, у селі Ізюмське о 15:20 внаслідок обстрілу з РСЗВ був пошкоджений приватний будинок, але, на щастя, обійшлося без постраждалих.

За минулу добу було зафіксовано чотири бої на Харківському напрямку, де Сили оборони успішно відбивали штурмові дії ворога поблизу Вовчанська. На Куп’янському напрямку відбулося два боєзіткнення  біля Колісниківки та Табаївки.

Як писали “Ми-Україна” раніше, за межами Херсона внаслідок чергового ворожого обстрілу виникла пожежа. Ситуація ускладнюється низкою факторів, що створюють загрозу для безпеки мирного населення та рятувальників.

Головне