Внаслідок обстрілів на Харківщині поранено 17 осіб

Внаслідок обстрілів на Харківщині поранено 17 осіб

Протягом доби окупанти обстрілювали населені пункти Харківської області, завдавши численних руйнувань. Внаслідок атак виникли масштабні пожежі, постраждали цивільні об'єкти та люди.

Про це повідомив очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. 

Протягом 28-29 серпня російські війська завдали численних обстрілів по Харківщині, в результаті яких щонайменше 17 осіб отримали поранення. У самому Харкові удари не зафіксовані.

У ніч на 29 серпня село Одноробівка стало об'єктом обстрілу з РСЗВ “Град”, що пошкодило два приватні будинки і енергомережі. Постраждалих немає. 

Вдень 28 серпня в Куп’янському районі, село Новоосинове, після обстрілу загорілася трава на площі 1 га. В тому ж районі, в селі Соболівка, горіла хвойна підстилка на площі 5 га. В Ізюмському районі, місто Балаклія, після обстрілу загорілася трава на площі 2,5 га та сміття на площі 500 м². В селі Дорошівка Куп'янського району в результаті обстрілу горіли приватні будинки та господарчі споруди, постраждалих не було.

Також в Куп’янську внаслідок обстрілу загорілася трава на площі 300 м². Авіаудар по місту Куп'янськ пошкодив приватний будинок площею 80 м², будівлю Куп'янської військової адміністрації, п’ятиповерхові житлові будинки, готель, будівлю прокуратуру та суд. Щонайменше 17 осіб отримали поранення і перебувають у легкому та середньому станах.

Обстріл села Горяне Великобурлуцької ТГ завдав шкоди складській будівлі на площі 300 м² та траві на площі 2,5 га. О 23:40 в Нововодолазькій ТГ загорілася трава на площі 200 м² після застосування ворожої ракети Х-59. В Балаклії після обстрілу горіли трава та дрова на площі 500 м², постраждалих не було. В селі Прибиш Донецької ТГ загорілася трава на площі 10 га.

На Харківському напрямку російські війська двічі безуспішно намагалися штурмувати позиції Сил оборони в районах Вовчанська і Липців. На Куп’янському напрямку ворог здійснив 23 атаки, з яких 21 була відбита. Бойові дії тривають.

Як писали “Ми-Україна” раніше, росіяни на Херсонщині використовують нову тактику, скидаючи дрони безпосередньо на людей або на автомобілі, що рухаються.

Головне