Внаслідок обстрілів біля ЗАЕС зруйновано станцію радіаційного моніторингу, - МАГАТЕ

Внаслідок обстрілів біля ЗАЕС зруйновано станцію радіаційного моніторингу, - МАГАТЕ

Внаслідок обстрілів та пожежі зруйновано зовнішню станцію радіаційного моніторингу Запорізької АЕС. Про це повідомили у Міжнародному агентстві атомної енергетики (МАГАТЕ).

Гендиректор агентства Рафаель Гроссі заявив, що це ще більше знизило ефективність здатності виявляти і вимірювати будь-які радіоактивні викиди під час аварійних ситуацій.

Зруйнована станція знаходилася приблизно за 16 км від Запорізької АЕС.

"Втрата однієї станції радіаційного моніторингу не має прямого впливу на безпеку на ЗАЕС, але вона є частиною безперервного послаблення заходів безпеки під час війни, що залишається глибоким джерелом занепокоєння", - зазначив Гроссі.

У МАГАТЕ зазначають, що ЗАЕС продовжує стикатися з іншими викликами, пов'язаними ядерною безпекою під час війни. Так, минулого тижня експерти протягом більшості днів чули вибухи на певній відстані від станції.

Нагадаємо, лідери Європейського союзу узгодили кандидатів на ключові посади, на саміті ЄС затвердили кандидатуру Урсули фон дер Ляєн для призначення на посаду президентки Європейської комісії на другий термін. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент Володимир Зеленський у День Конституції привітав українців зі святом і наголосив, що захист незалежності та територіальної цілісності України є обов'язком громадян України.

Головне