Внаслідок наступальних дій ЗСУ звільнили близько 1,8 км на Бахмутському напрямку

Внаслідок наступальних дій ЗСУ звільнили близько 1,8 км на Бахмутському напрямку

Росія перекидає під Бахмут додаткові підрозділи і намагається зупинити Збройні Сили України. Так само вони наростили і кількість обстрілів, попри це просування ЗСУ на на Бахмутському напрямку за минулий тиждень становило близько 1,8 км.

Про це розповів прес-офіцер 3-ї окремої штурмової бригади Олександр Бородін.

"Наразі ми готуємось, на звільненій території ми готуємо плацдарми, робимо укріпрайон, щоб можна було наступальні дії з боку ворога відбити і розвивати свої подальші дії. Зараз можна сказати, що ініціатива на нашому боці", - зазначив він.

Ситуація на вказаному напрямку, за словами Бородіна, контрольована. Успіхи, що були досягнуті минулого тижня, дають можливість просуватися далі.

"Ворог морально слабкий. У нього все добре з забезпеченням, але низький моральний стан... На нашому шляху стоїть "два види ворога": механізовані бригади російської регулярної армії та шторм Z - це ПВК на кшталт "Вагнера" тільки при Міноборони рф",- додав він.

Нагадаємо, заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомляла, що за минулий тиждень на сході вороже військо здійснило понад 5800 обстрілів та використало 277 022 боєприпаси. Вона розповіла, що якщо для української сторони основні наступальні дії відбуваються на півдні, то ворог основним напрямком свого удару визначає схід.

“І його основний наступ триває саме там. Попри те, що ворог мусить бути в обороні на півдні, він все одно не залишає свої плани вийти на кордони Донецької та Луганської областей. Його наступ, зважаючи на те, що відбувається на Лиманському та Куп’янському напрямках можна назвати масштабним”, – пояснила вона.

Як писав "Ми-Україна" раніше, радник голови ОП Михайло Подоляк, вважає, що президент рф Путін повинен отримати чіткий сигнал від усього світу про неможливість застосування ядерної зброї.

Головне