Внаслідок авіаатак по Харкову та передмістю, постраждали сім людей, зокрема 10-річна дитина

Внаслідок авіаатак по Харкову та передмістю, постраждали сім людей, зокрема 10-річна дитина

Внаслідок серії авіаційних ударів російських військ по Харкову та передмістю постраждали сім людей, серед яких 10-річна дівчинка. За фактами порушення законів та звичаїв війни розпочато досудові розслідування.

Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура. 

Війська рф 12 вересня з 16:45 до 17:00 завдали авіаударів по Київському району Харкова та м. Дергачі, пошкодивши приватні будинки та інфраструктуру. У Київському районі чотири людини, включаючи 10-річну дівчинку, отримали гостру реакцію на стрес. У Дергачах постраждали дві жінки та чоловік.

На території “Екопарку” в с. Лісне Малоданилівської громади також зафіксовано авіаудар, проте травмованих не виявлено. Для обстрілів ворог застосував авіаційні бомби ФАБ-250 з УМПК.

За процесуального керівництва Київської окружної прокуратури м. Харкова та Дергачівської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Правоохоронці та прокурори здійснюють необхідні заходи для документування цих воєнних злочинів.

Як писали “Ми-Україна” раніше, російські окупанти вдарили касетними боєприпасами по Боровій Ізюмського району на Харківщині. Внаслідок атаки кількість постраждалих зросла до девʼяти осіб, серед них троє рятувальників.

Головне