ВМС України вперше взяли участь у масштабних навчаннях НАТО: деталі

ВМС України вперше взяли участь у масштабних навчаннях НАТО: деталі

Військово-морські сили України вперше стали учасниками у найбільших навчаннях НАТО з використання безпілотних систем у морських операціях - REPMUS 24.

Про це повідомляє міністерство оборони України.

Навчання тривали з 9 до 27 вересня біля півострова Троя в Португалії.

У рамках маневрів українські військові застосували бойову систему DELTA для координації роботи понад 50 безпілотних апаратів різних типів - підводних, морських, наземних і повітряних.

Під час навчань DELTA також змогла під'єднатися та отримувати дані про місцеперебування німецької “роботизованої собаки” Robotics-L від Rheinmetall. Він здатен супроводжувати солдатів у складній місцевості, виконувати різноманітні завдання та сприяти їхньому захисту від мінних перешкод.

Навчання REPMUS 24 мали на меті відпрацювання різноманітних завдань, серед яких боротьба з підводними човнами, нейтралізація морських мін та захист критичної підводної інфраструктури. 

“Низка заходів НАТО за участі України цього року доводить, наскільки цінними є інноваційні розробки наших військових для західних партнерів. Спільні маневри з НАТО, як REPMUS 24, не лише сприяють обміну досвідом, але й підвищують рівень взаємодії між Україною та нашими партнерами. Участь ВМС України в цих масштабних навчаннях та їх внесок є важливим кроком для подальшого розвитку та технологічного вдосконалення Сил Оборони”, - зазначила заступниця Міністра оборони Катерина Черногоренко.

Нагадаємо, Німеччина відкрила новий військово-морський штаб для керування операціями НАТО в Балтійському морі на тлі зростання напруженості з росією.

Як писав "Ми-Україна" раніше, росіяни максимально задіюють авіацію для захисту решток свого флоту в пунктах базування та Кримського мосту.

Головне