ВМС Ірану заявили про отримання "розумних" ракет Talaeiyeh: що про них відомо 

ВМС Ірану заявили про отримання

Флот Ірану повідомив про розширення арсеналу наявного у нього озброєння. В іранських ВМС заявили про отримання нових далекобійних ракет та розвідувальних вертольотів. 

Як пише Reuters, надати нові боєприпаси та техніку військове керівництво країни вирішило на тлі загострення в акваторії Індійського океану та заяв США про ураження іранським дроном танкера з хімікатами 23 грудня.

"Крилата ракета Talaeiyeh має дальність польоту у більш як 1000 км і є "розумною" ракетою, яка може змінювати цілі під час місії", - заявив очільник ВМС Ірану Шахрама Ірані.

Він додав, що окрім ракет ввірений йому вид Збройних країни отримав на озброєння також гелікоптери та БпЛА. Ірані наголосив на тому, що вони розроблені та виготовлені іранським ВПК. Втім Reuters зауважує, що Іран перебільшує свої спроможності.

Pakistan Observer пише, що іранські ВМС серед іншого отримали також

  • "розумні" морські крилаті ракети Nasir з дальністю понад 100 кілометрів,
  • розумний дрон-камікадзе Sanjar,
  • багатоцільовий безпілотний комплекс Jamaran, що використовується для радіоелектронної боротьби,
  • портовий та якірний буксир Sirvan. 

Як відомо, у Пентагоні заявили про ураження іранським дроном-камікадзе танкера в Індійському океані, внаслідок чого на борту виникла пожежа. Йдеться про судно CHEM PLUTO. Дронова атака минулась без жертв, а вогонь на борту було оперативно ліквідовано. 

Нагадаємо, днями Іран заявив, що закриє Середземне море якщо Сполучені Штати та їхні союзники продовжать "чинити злочини" в Секторі Гази. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, у вересні Іран показав свої новітні військові розробки - крилату ракету Paveh та ударний дрон Mohajer-10.

Головне