ВМС: Армія рф втратила у Чорному морі 15 кораблів

ВМС: Армія рф втратила у Чорному морі 15 кораблів

В Чорному морі знищено 15 ворожих кораблів та ще 12 пошкоджено. Про це заявив речник ВМС Дмитро Плетенчук, пише Telegram-канал "Ми-Україна".

Можливості російських загарбників зменшилися завдяки роботі Сил оборони України.

"Можна порахувати ті одинці, які вже виведено з ладу. Це 15 знищених та 12 пошкоджених кораблів ворога. Так, звісно, далеко не все це - результат роботи наших дронів, але так само і на їхньому рахунку є достатньо багато пошкоджень ворожих кораблів. Тому ми є фактично драйверами такого нового типу морської війни, і всі це визнають", - зазначив Плетенчук.

Він додав, що українські захисники показують новий рівень застосування безекіпажних систем. 

"У нас існує окрема бригада подібних дронів, які використовують надводні, так і підводні дрони. І не тільки для розвідки та розмінування, а й для ураження", - написав речник ВМС.

Відомо, що наразі противник значно обмежений у своїх діях

"Навіть можна сказати, що вони зараз знаходяться в обороні. Проте, небезпека зберігається. На жаль, ворог ще має носії крилатих ракет", - наголосив Плетенчук.

Нагадаємо, що враховуючи нещодавні удари по суднобудівному заводу в Керчі та знищення низки кораблів Чорноморського флоту рф ворог був вимушений передислокувати свої судна, включно з носіями високоточного озброєння, до Новоросійська.

Як повідомляли "Ми-Україна", у Чорному морі зараз перебуває на бойовому чергуванні один корабель противника - серед них немає ракетоносіїв.

Головне