У ВМС розповіли, скільки кораблів тримає росія у Чорному і Азовському морях

У ВМС розповіли, скільки кораблів тримає росія у Чорному і Азовському морях

У Чорному морі зараз перебуває на бойовому чергуванні один корабель противника - серед них немає ракетоносіїв.

Про це повідомляють Військово-Морські Сили ЗСУ.

Щодо Азовського моря, там також зафіксовано присутність одного ворожого корабля.

У Середземному морі на бойовому чергуванні перебувають два російських кораблі, один з яких є носієм крилатих ракет "калібр" і може випустити до восьми таких ракет.

За останню добу, на користь росії, через Керч-Єнікальську протоку пройшли 14 суден до Азовського моря (п'ять з них вирушили з протоки Босфор), і 21 судно до Чорного моря (з них одне продовжило рух у напрямку протоки Босфор).

Важливо відзначити, що рф продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 року (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS) на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

401740739_734235515410700_7715659680465983155_n.jpg (105 KB)

Нагадаємо, Україна активно нарощує виробництво надводних морських дронів. Певні човни-камікадзе вже виробляються серійно, також тривають роботи з розробки нових моделей таких безпілотників з "сюрпризами".

"Ми вже перейшли до серійного виробництва, їх достатньо багато виробляється зараз. Розробляються нові моделі з певними "сюрпризами", тому думаю, що російські кораблі будуть себе відчувати досить неспокійно в Чорному морі", – розповів міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, після Дня Подяки, який припадає на 23 листопада цього року, Палата представників США планує розглянути запит президента Джо Байдена щодо фінансової допомоги Україні.

Головне