Власники приватних клінік з Києва і Харкова продавали за кордон новонароджених: подробиці

Власники приватних клінік з Києва і Харкова продавали за кордон новонароджених: подробиці

В Україні викрили злочинну групу, яка продавала новонароджених за кордон. Про це повідомили у Міністерстві внутрішніх справ.

За даними відомства, організували злочинну схему з продажу немовлят двоє власників приватних клінік у Києві та Харкові. До свого "бізнесу" вони залучили ще десятьох спільників, а саме адвоката, перекладача, менеджера та медперсонал. Продавали немовлят за 50-70 тисяч євро.

"Група з 12 осіб продавала новонароджених дітей іноземцям під виглядом сурогатного материнства. Злочинці підшуковували жінок у скрутному становищі, які погоджувалися стати сурогатними матерями. За це їм обіцяли 12 тисяч євро. Після пологів жінок змушували надавати неправдиві відомості при реєстрації дитини, відмовлятися від неї на користь іноземця та надавати дозвіл на її вивезення за кордон", - йдеться у повідомленні.

Співробітники правоохоронних органів встановили щонайменше 9 фактів незаконного вивезення немовлят за межі України. 

В МВС наголосили, що учасникам злочину вже повідомили про підозру. Фігурантам загрожує до 15 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Як повідомляли "Ми-Україна", російські окупанти від початку повномасштабного вторгнення вже вбили в Україні 499 дітей. Ще 1090 дітей зазнали поранень. 

Головне