Влаштував салют у Києві: любителю феєрверків загрожує до п’яти років обмеження волі

Влаштував салют у Києві: любителю феєрверків загрожує до п’яти років обмеження волі

Правоохоронці затримали у Києві чоловіка, який попри воєнний стан влаштував салют в одному з дворів столичного Святошинського району. Чоловіку тепер загрожує покарання у вигляді п'ятирічного терміну обмеження волі.

Про це інформує прес-центр Головного управління Нацполіції у місті Києві.

"До правоохоронців надійшла інформація про те, що невідомий запустив салют у Святошинському районі столиці. Відео із феєрверками опублікували у багатьох телеграм-каналах. Співробітники поліції зареєстрували звернення та негайно розпочали пошуки причетних осіб", - йдеться у повідомленні.

Співробітники Нацполіції з’ясували, що інцидент стався на вулиці Олександра Махова. На місці злочину вони виявили використаний феєрверк на 36 пострілів.

Поспілкувавшись з місцевими жителями та ознайомившись з відеозаписами з камер спостереження правоохоронцям вдалося встановити особу порушника. Ним виявився уродженець Київщини - 28-річний колишній засуджений. Попередній термін він отримав за зберігання наркотичних засобів. 

Сам фігурант розповів, що запуском салютів хотів привітати свого друга з днем народження. 

"За даним фактом дізнавачі Святошинського управління поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу України – хуліганство та за процесуального керівництва окружної прокуратури повідомили йому про підозру. Фігуранту загрожує обмеження волі на строк до п'яти років”, - вказано у повідомленні. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Маріуполі у понеділок вранці, 27 березня, пролунав вибух. За попередньою інформацією, вибухнув автомобіль одного з командирів російських окупантів.

Також зранку 27 березня два гучні вибухи пролунали в тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області. Мер міста Іван Федоров повідомив, що це сталося поблизу кафе Джокер і казарм російських окупантів.

Головне