Влада Туреччини вирішила відновити доступ до Instagram після тижневого блокування

Влада Туреччини вирішила відновити доступ до Instagram після тижневого блокування

Доступ до соціальної мережі Instagram відновили у Туреччині після тижневого блокування. Про це пише видання Business Standard.

Нині мережа вже доступна на всій території країни.

"У ніч на неділю Туреччина відновила доступ до мережі Instagram після понад тижня блокування на національному рівні", - пише видання.

Як зазначив міністра інфраструктури Туреччини Абдулкадір Уралоглу, в Instagram запевнили владу країни, що у подальшому дотримуватимуться місцевого законодавства. 

"Під час переговорів представники Instagram запевнили, що виконають наші прохання, зокрема щодо кримінальних дій. Також вони пообіцяли разом із нами працювати над питаннями цензурування користувачів", - зазначив Уралоглу.

Також відповідно до співпраці соцмережі з владою Туреччини було досягнуто домовленості про закриття усіх сторінок, що належать терористичним організаціям та видалення усього контенту, який пропагують такі організації.

Варто зауважити, що у Туреччині соціальною мережею Instagram користуються понад 57 мільйонів осіб.

Як повідомляли "Ми-Україна", 2 серпня Управління інформаційних технологій та зв'язку Туреччини заблокувало доступ до соціальної медіаплатформи Instagram. Причини блокування Instagram влада не оголосила.

Головне