Влада США закликала американців терміново покинути Гаїті: яка причина

Влада США закликала американців терміново покинути Гаїті: яка причина

Американський Держдеп заявив, що урядові службовці США та члени їхніх родин зобов'язані якомога швидше виїхати з Гаїті з безпекових міркувань. З аналогічним закликом відомство звернулось і до усіх інших громадян Сполучених Штатів, які нині перебувають у країні в Карибському морі.

Як пише Reuters, Держдеп у своєму попередженні послався на "викрадення людей, злочинність, цивільні заворушення та погану інфраструктуру охорони здоров'я" на Гаїті.

Звичайних громадян США, які не є держслужбовцями і знаходиться там, влада закликала виїжджати "комерційним або іншим доступним у приватному порядку транспортом".

"Викрадення людей широко поширене, і жертвами регулярно є громадяни США. Викрадачі можуть використати витончене планування або скористатися незапланованими можливостями, і навіть автоколони зазнавали нападів", — вказано у попередженні, опублікованому Держдепартаментом.

Як відомо, вже більше як рік Гаїті переживає соціально-політичну кризу. В країні панує хаос, виріс рівень бідності, продовжує зростати рівень убивств та порушуються права людини всіх її мешканців. Більшу частину країни захопили під контроль організовані банди.

Нагадаємо, у квітні цього року розлючені гаїтяни звершили самосуд над понад десятком підозрюваних у контрабанді осіб. Інцидент стався в місті Порт-о-Пренса – столиці Гаїті. За даним ЗМІ, натовп “лінчувальників” відібрав жертв у поліції невдовзі після того, як правоохоронці затримали їх в одному з районів столиці. До того, як їх спалити населення їх било та закидало камінням. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, за даними The Economist, росія за тривалістю життя чоловіків опустилась до рівня Гаїті.

Головне