Влада рф планує щороку набирати до армії 225 тисяч контрактників, - ЦПД

Влада рф планує щороку набирати до армії 225 тисяч контрактників, - ЦПД

росія планує масштабне розширення контрактної армії. Про це повідомив керівник Центру протидії дезінформації при РНБО України Андрій Коваленко, посилаючись на оцінки експертів.

За оцінками експертів російська влада має намір щорічно залучати щонайменше 225 тисяч контрактників до своїх збройних сил протягом наступних трьох років.

Коваленко зазначив, що російський бюджет передбачає кошти на одноразові виплати новим контрактникам до 2027 року. Це, на його думку, свідчить про стратегію росії уникати масової мобілізації, водночас підтримуючи свій військовий потенціал.

Паралельно з цими планами, 30 вересня російський президент Володимир Путін підписав указ про осінній призов, який має залучити 133 тисячі осіб до лав російської армії.

На тлі цих подій на тимчасово окупованих територіях Луганської області спостерігається посилення перевірок чоловіків окупаційною владою.

Нагадаємо, Київ, у ніч на 7 жовтня, зазнав атаки безпілотниками, це вже четвертий подібний напад на столицю України цього місяця. Про це повідомили у КМВА.

Як писали "Ми-Україна" раніше, за тиждень росія втратила в Україні понад 8 тисяч військових та півтори тисячі одиниць техніки. Про це повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк.

Головне