Влада очікує велику хвилю повернень містян до Харкова у червні: з чим це пов’язано

Влада очікує велику хвилю повернень містян до Харкова у червні: з чим це пов’язано

У Харкові очікують велику хвилю повернення містян на початку літа. Про це повідомив міський голова Ігор Терехов в ефірі "Ми-Україна".

За його словами, багато місцевих повернулись би і раніше, але на заваді цьому постала одна причина - відсутність очного навчання у місті та закриті дитячі садки.

"Потрошечку люди повертаються. Але ми чекаємо хвилю повернень десь на початку літа, бо закінчиться шкільний сезон. Дужу багато людей висловлювало бажання повернутися, але їх стримувало тільки одне - те, що не працюють школи офлайн ти дитячі садочки", - пояснив Терехов.

Він наголосив, що висока ракетна небезпека для міста зберігається та нагадав, що ракета с-300 з рф до Харкова долітає за 35-40 секунд.

Терехов додав, що нині у Харкові стабільно працює міський електротранспорт, включно з електричним. Так як і було раніше, він залишається безплатним.

"У нас працює електротранспорт: тролейбуси, трамваї, метрополітен. Крім цього, наші комунальні автобуси працюють. Хочу сказати , що вже рік цей транспорт працює безкоштовно для усіх жителів та гостей міста Харкова. Це потужне навантаження на міський бюджет, з нього ми фінансуємо всі видатки", - зазначив він.

Міський голова розповів, що пообіцяв місцевому населенню, що транспорт і надалі буде безплатним, доки це дозволятиме бюджет. Як тільки ця змога вичерпається, плату за проїзд буде повернуто.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Авдіївка сьогодні залишається одним з найнебезпечніших населених пунктів, місто обстрілюють щоденно. Попри це тут досі проживає 1762 людини, серед них - одна дитина.

Головне