Влада ОАЕ застерегла режим Асада від вступу у війну в Ізраїлі

Влада ОАЕ застерегла режим Асада від вступу у війну в Ізраїлі

Влада Об'єднаних Арабських Еміратів попередила Сирію, щоб та не втручалася у війну, яку в Ізраїлі розв'язало ісламістське угруповання ХАМАС. 

За даними, які отримало Axios, ОАЕ передала свої послання сирійським високопосадовцям, а також поінформувала про це Білий дім. 

Видання наголошує, що цей факт є важливим на тлі побоювань США та низки інших країн щодо ймовірно перекидання війна Ліван або Сирію чи навіть перерости у нове регіональне протистояння. 

"Це не той час, щоб будь-яка сторона, ворожа Ізраїлю, використовувала ці атаки, щоб отримати вигоду", - йдеться у спільній заяві лідерів Франції, ФРН, Італії, Британії та Сполучених Штатів. 

У матеріалі наголошується на тому, що ОАЕ, які торік нормалізували відносини з режимом Башара Асада мають більше впливу на Сирію, ані більшість інших країн арабського світу. 

Нагадаємо, турецький лідер Реджеп Тайїп Ердоган висловив готовність до будь-яких форм посередництва для вирішення конфлікту між Палестиною і Ізраїлем, включаючи обмін полоненими.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в Ізраїлі внаслідок нападу терористів ХАМАС вже загинули 900 осіб. У МОЗ країни повідомили, що 2500 тисячі осіб отримали поранення. 

 

 

 

 

Головне