Влада Ізраїлю офіційно заперечила припинення вогню на півдні Сектора Ґази

Влада Ізраїлю офіційно заперечила припинення вогню на півдні Сектора Ґази

В офісі прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху заперечили припинення вогню на півдні Сектора Ґази для пропуску гуманітарної допомоги та іноземців. Тим самим Єрусалим спростував інформацію Reuters щодо домовленості трьох країн припинити вогонь.

"Наразі в Ґазі немає режиму припинення вогню, гуманітарна допомога не може дістатися до Ґази, а іноземці не можуть залишити сектор Ґази", - йдеться у повідомленні. 

Як відомо, незадовго до цього інформагентство Reuters написало про те, що Єгипет, Ізраїль і Сполучені Штати дійшли згоди стосовно встановлення тимчасового припинення вогню на півдні Сектора Ґази. За даними видання, це пов’язано з тим, що між Ґазою та Єгиптом має запрацювати пункт пропуску "Рафах". Ним мали б доставити гуманітарну допомогу

"Рафах буде знову відкритий. Ми разом з ООН, Єгиптом, Ізраїлем та іншими встановлюємо механізм, за допомогою якого можна отримати допомогу та надати її людям, які її потребують", - навело медіа слова держсекретаря США Ентоні Блінкена.

Водночас бойовики воєнізованого угруповання ХАМАС заявили, що не поінформовані про це.

Нагадаємо, 16 жовтня з Ізраїлю до Румунії вилетів другий евакуаційний рейс з громадянами України. На борту перебуває 155 наших співгромадян, з яких 23 дітей та 107 жінок. Попередній такий рейс було здійснено 14 жовтня. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, посол Ізраїлю в ООН Гілад Ердан заявив, що його країна "не зацікавлена" у захопленні під свій контроль території Сектору Ґази. Водночас він підкреслив, що Ізраїль зробить "все необхідне" для повної ліквідації угруповання ХАМАС. 

Головне