Вкрав гроші на будівництві спорткомплексу для ЗСУ: в Одесі затримали чиновника

Вкрав гроші на будівництві спорткомплексу для ЗСУ: в Одесі затримали чиновника

В Одесі затримали військового чиновника, який вкрав гроші на будівництві спорткомплексу для воїнів Збройних сил України.

Про це повідомила пресслужба Служби безпеки України в Telegram- каналі. Як зазначається, було затримано головного інженера військового квартирно-експлуатаційного управління.

Посадовець привласнив більше ніж 1 млн бюджетних гривень. Вони були виділені на будівництво багатофункціонального спортивного комплексу в одному з військових містечок регіону. Для реалізації оборудки він залучив директора місцевої будівельної компанії.

"Відповідно до укладеного договору підприємець мав забезпечити всі роботи зі зведення сучасного спорткомплексу для українських захисників. Однак, підрядники не виконали свої зобов’язання. Зокрема не встановили понад 800 м² гумового покриття та понад 50 засобів зовнішнього освітлення", - йдеться в повідомленні.

При цьому фігуранти отримали повну оплату з бюджету і вивели гроші у тінь та розподілили між собою. Для цього вони вносили недостовірні відомості до звітної та фінансово-господарської документації.

Будівельно-технічні та економічні експертизи вже підтвердили факти злочинної діяльності. Головному інженеру військового квартирно-експлуатаційного управління повідомлено про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України.

За такими ж статтями Кримінального кодексу України кваліфіковано злочинні дії його спільника – директора компанії-підрядника.

"Наразі вирішується питання щодо обрання обом фігурантам запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Насамперед перевіряється причетність до "схеми" інших посадовців військового квартирно-експлуатаційного управління", - розповіли в СБУ.

Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України повідомила про підозру чотирьом ексочільникам внутрішніх військ України. Як зазначається, усі вони перебували в колишньому Кримському територіальному командуванні Внутрішніх військ МВС України.

Головне