В’язням можуть дозволити виїжджати з колоній: кому і при яких умовах

В’язням можуть дозволити виїжджати з колоній: кому і при яких умовах

В Україні пропонують дозволити засудженим виїжджати за межі колоній. При яких умовах і на час розповів представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

В законопроєкті йдеться, що засудженим, які перебувають у виправних колоніях мінімального рівня безпеки з полегшеними умовами, пропонується дозволити короткочасні виїзди у випадках смерті або тяжкої хвороби близького родича.

Виїзди дозволятимуться лише на території України (за винятком тимчасово окупованих районів), терміном до семи діб без враховання часу на дорогу (не більше трьох діб).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проблеми з бронюванням, строки у повістках та призов до 25 років: як змінились умови мобілізації

Ця можливість також поширюється на засуджених, які перебувають у дільницях соціальної реабілітації колоній мінімального та середнього рівнів безпеки.

Іншим засудженим можуть дозволити виїжджати за межі колонії на строк до однієї доби, також не враховуючи часу на дорогу (не більше трьох діб).

Також пропонується, щоб деякі засуджені, які перебувають у колоніях мінімального рівня безпеки, могли самостійно їхати до місця призначення та назад, тоді як інші — під охороною. Витрати, пов'язані з короткочасними виїздами, покриватимуть самі засуджені, їхні родичі або інші особи.

Також в Україні вже дозволена мобілізація ув'язнених: засуджені на добровільних засадах можуть приєднатися до Збройних сил України та підписати контракт.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, в Україні запустять проєкт з рекрутингу в ЗСУ через "Дію".

Головне