У Байдена під час візиту до Польщі є три ключових завдання

У Байдена під час візиту до Польщі є три ключових завдання

У президента США Джо Байдена під час візиту до Польщі є три головні завдання. Одне з них - зустріч з польським колегою Анджеєм Дудою.

Про це розповів наш журналіст Олег Білецький, який зараз перебуває у Польщі.

"Кілька є ключових пунктів для Джо Байдена у Польщі. Це зустріч з Анджеєм Дудою, це промова в саду Королівського палацу, представники Бухарестської оборонної організації теж будуть у Варшаві і це третій важливий пункт", — сказав він в ефірі "Ми-Україна".

Журналіст додав, що польські колеги, як і вся світова спільнота, не чекали візиту Байдена до Києва, тому швидко змінили свою сітку мовлення.

Нагадаємо, президенти США та України Джо Байден та Володимир Зеленський провели спільний брифінг за підсумками зустрічі тет-а-тет та у розширеному форматі у Києві 20 лютого 2023 року.

За словами українського лідера,  результати сьогоднішньої зустрічі з Байденом матимуть відображення на полі бою.

“Це була розмова, яка дійсно наближає нашу спільну перемогу в цій війні. Ми можемо та маємо зробити, щоб саме цей рік став роком перемоги. Я хочу підкреслити, що ця неспровокована і злочинна війна проти України, всієї Європи та демократичного світу має завершитись очищенням всієї української землі від окупації росії та твердими гарантіями довготривалої безпеки”, – зазначив Зеленський. 

Американський лідер анонсував виділення українській стороні мільярдів у вигляді бюджетної допомоги.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, “Укрпошта” анонсувала марку “ПТН ПНХ!” до річниці повномасштабного вторгнення.

Головне