Візит Байдена до Києва дає сигнал не тільки рф, але і Китаю, - дипломат

Візит Байдена до Києва дає сигнал не тільки рф, але і Китаю, - дипломат

Прибуття американського президента Джо Байдена до Києва з офіційним візитом дає сигнал не тільки росії, а і Китаю, який почав активно підтримувати Кремль.

Про це розповів український дипломат, експерт-міжнародник Руслан Осипенко в ефірі "Ми-Україна". Він вважає, що цей візит посилає сигнал не тільки Кремлю, але і Китаю, і Сі Цзіньпіню безпосередньо, який фактично включився у війну між Україною і росією.

"Ми бачили присутність міністра закордонних справ Ван І на Мюнхенській конференції, а потім він поїхав у Москву. І в Пекіні, і в Москві готуються заяви до річниці війни, тож цей візит є фактично сигналом одному керівнику та іншому, що Сполучені Штати, як лідери демократичного табору країн, будуть стояти пліч-о-пліч з Україною, щоб вони там не робили", - зазначив дипломат.

За словами Осипенка, візит Байдена відбувається на тлі оголошеного росією широкомасштабного наступу на території України, на тлі включення Китаю та на тлі заяви Китаю про те, що він буде підтримувати суверенітет Ірану. Джо Байден своїм приїздом у Київ демонструє, що буде підтримувати Україну до перемоги над російськими загарбниками.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Президент України Володимир Зеленський зустрівся з Президентом Сполучених Штатів Америки Джозефом Байденом, який прибув до Києва. Лідери двох країн поговорили про ситуацію на фронті, а також про український народ, який переживає надзвичайно важкі часи.

Крім того, у США розкрили плани Байдена щодо візиту до Києва. У заяві Білого дому йдеться про додаткові постачання озброєння Україні, а також запровадження нових антиросійських санкцій. Байден наголосив, що російський диктатор Володимир Путін прорахувався, коли думав, що Україна слабка, а Захід не здатен діяти скоординовано. 

Головне