Віцеканцлер Німеччини Роберт Габек відвідав Миколаївщину

Віцеканцлер Німеччини Роберт Габек відвідав Миколаївщину

Миколаївську область відвідала німецька делегація на чолі з Федеральним Віцеканцлером та Міністром економіки та захисту клімату Федеративної Республіки Німеччина Робертом Габеком.

Про це розповіли в Миколаївській ОВА.

Під час візиту відбулася зустріч з начальником Миколаївської обласної військової адміністрації Віталієм Кімом.

Обговорювалися різні аспекти підтримки Миколаївщини з боку Німеччини, зокрема відновлення інфраструктури, що постраждала від російських обстрілів, включаючи енергетичні об'єкти, розвиток економічної співпраці та потреби українських захисників.

Габек підтвердив, що Німеччина продовжить підтримувати Україну в її справедливій боротьбі.

Кім висловив подяку уряду та народу Німеччини за надану допомогу під час повномасштабного вторгнення. Також він розповів про поточну ситуацію на Миколаївщині, повернення мешканців у регіон та відновлення економічної стійкості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що кажуть експерти про допомогу США Україні: які умови, перспективи ухвалення та надання

У межах візиту Габек зустрівся з військовослужбовцями та дізнався про ситуацію у прифронтовому регіоні та потреби Сил оборони України.

Того ж дня делегація відвідала одну з лікарень регіону, яка була відновлена після російського удару завдяки співпраці з міжнародними організаціями, включаючи Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ).

Після візиту Габек і Кім дали інтерв'ю міжнародним медіа, де обговорили подальшу взаємодію та напрямки спільної роботи.

Крім того, до Києва прибув з візитом новий командувач оборони Данії Майкл Віґґерс Гілдґаард. Генерал зустрівся з головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським та міністром оборони України Рустемом Умєровим.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, армія рф вдарила по Вовчанську на Харківщині - двоє людей загинули, є поранені.

Головне