Вирує негода: в Україні без світла - майже 400 населених пунктів

Вирує негода: в Україні без світла - майже 400 населених пунктів

В Україні через ускладнення метеоумов без світла станом на ранок 8 січня залишаються близько 400 населених пунктів. Як інформує Міненерго, найгірша ситуація з електрикою у Дніпропетровській області.

Відключення світла в Україні 8 січня 

  • На Дніпропетровщині на цю годину електроенергії нема у більш як 200 містах та селах. Лише у Кривому Розі без світла залишились 15 000 абонентів. У місті не ходить громадський електротранспорт - тролейбуси та трамваї, люди можуть скористатися маршрутними таксі, автобусами та дизель-генераторними тролейбусами. У зв'язку з відсутністю живлення чотири міські котельні та дві насосні працюють на генераторах. 
  • На Кіровоградщині без електрики перебувають 80 населених пунктів.
  • На Одещині світло відсутнє у 58 містах та селах.
  • На Миколаївщині відключення електроенергії торкнулось жителів 54 населених пунктів. 
  • На Київщині світло відсутнє у майже 9000 абонентів. 

Через обстріли енергетики зафіксували нові пошкодження в мережах обленерго в Донецькій, Харківській та Херсонській областях. Без електрики залишається одне з вугледобувних підприємств на Донеччині. 

В "Укренерго" запевнили, що власної генерації вдосталь ля покриття потреб всіх побутових та юридичних споживачів.

Нагадаємо, синоптики спрогнозували, що 8 січня негода охопить низку регіонів України. Складні погодні умови прогнозуються у центральних областях, на Прикарпатті, у східній частині та на півдні країни.

Як писав "Ми-Україна" раніше,вранці 8 січня армія рф здійснила черговий масований ракетний удар по Україні. Вибухи пролунали у Харкові, Дніпрі, Кривому Розі, Новомосковську та Запоріжжі.

Головне