Вірменія звинувачила ОДКБ у загрозі нацбезпеці на тлі викриття спроби державного перевороту

Вірменія звинувачила ОДКБ у загрозі нацбезпеці на тлі викриття спроби державного перевороту

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян обвинуватив Організацію Договору про колективну безпеку (ОДКБ) у загрозі суверенітету та безпеці своєї країни. Ця заява прозвучала невдовзі після викриття спроби державного перевороту, підготовка до якого, за даними слідства, велася в рф.

"Ми заморозили наше членство в ОДКБ не лише тому, що вона не виконує свої зобов'язання щодо забезпечення безпеки Вірменії, але й тому, що ОДКБ створює загрози для безпеки Вірменії, її подальшого існування, суверенітету та державності", - наголосив Пашинян під час виступу на Всевірменському форумі.

Слідчий комітет країни повідомив про викриття змови, в межах якої кількох громадян республіки та жителів Нагірного Карабаху завербували для здійснення перевороту. Завербованим обіцяли щомісячну виплату в розмірі 220 000 рублів (близько $2400) і відправили до рф під виглядом військових зборів для тренувань з ведення боїв у закритих приміщеннях.

"Їм було повідомлено, що мета навчань – повернутися до Республіки Вірменія та повалити чинну владу, тим самим закликавши до очищення та порятунку Республіки Вірменія", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, частина завербованих відмовилася від участі у перевороті і повернулася до Вірменії, в той час як інших виявили силові структури до реалізації їхніх планів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, влітку цього року Пашинян офіційно заявив, що не поїде до Білорусі, доки самопроголошений президент Олександр Лукашенко перебуває при владі.

Головне