Вірменія заморозила своє членство в ОДКБ, - Пашинян

Вірменія заморозила своє членство в ОДКБ, - Пашинян

Глава вірменського уряду Нікол Пашинян повідомив, що його країни поставила паузу свою участь в Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ). Про це він розповів в інтерв'ю французькому телеканалу France 24.

За словами Пашиняна, Вірменія "заморозила" своє членство, оскільки договір про колективну безпеку не виконували щодо Єревану.

"Ми призупинили нашу участь. Подивимося, що буде далі", - сказав прем'єр.

Він також додав, що питання стосовно збереження військової бази на території Вірменії "не стоїть на порядку денному". 

Як відомо, проблеми у двосторонніх відносинах між вірменською та російською стороною виникли після того, як Азербайджан здійснив "антитерористичні заходи" для повернення під свій контроль Нагірного Карабаху. Після цього з території невизнаної республіки виїхали більш як 100 000 етнічних вірмен. За рішенням глави Карабаху Самвела Шахраманяна, невизнана Нагірно-Карабаська республіка (Арцах) офіційно припинила своє існування 1 січня 2024 року.

Нагадаємо, у листопаді вірменський прем'єр Нікол Пашинян заявив, що Вірменія шукатиме інших партнерів у сфері безпеки і просить своїх партнерів по ОДКБ "не ображатися" через це. За його словами, військово-політичний союз не відреагував належним чином на виклики безпеки Єревана, коли це було необхідно: "навіщо ми кожного разу їдемо на зустрічі ОДКБ, повторюємо те саме, не отримуємо відповіді та повертаємося".

Як писав "Ми-Україна" раніше, минулого місяця прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян запропонував владі Азербайджану підписати пакт про ненапад, а також запровадити взаємний механізм контролю над озброєннями.

Головне