Вірменія відмовилася підписувати заяви СНД на саміті у Москві

Вірменія відмовилася підписувати заяви СНД на саміті у Москві

Вірменія продемонструвала зміну своєї політичної позиції на засіданні Ради міністрів закордонних справ СНД у Москві, відмовившись підтримати дві важливі заяви. Про це повідомляє OC Media.

Міністр закордонних справ Вірменії Арарат Мірзоян був присутній на зустрічі, але його відомство пізніше оголосило про неприєднання країни до ухвалених документів.

Непідтримані Єреваном заяви стосувалися принципів співробітництва у сфері безпеки в Євразії та засудження односторонніх обмежувальних заходів у міжнародних відносинах. Особливо показовим є те, що друга заява фактично була спрямована проти санкцій, накладених на росію через її агресію проти України.

Під час засідання обговорювалися різні аспекти міжнародного порядку денного, включаючи регіональну безпеку. Мірзоян зосередив увагу на питаннях нормалізації вірменсько-азербайджанських відносин та перспективах підписання мирного договору.

Наступна зустріч Ради міністрів СНД запланована на 11 квітня 2025 року в Казахстані.

Цей демарш Вірменії може свідчити про подальше охолодження відносин між Єреваном та Москвою на тлі зміни геополітичної ситуації в регіоні.

Нагадаємо, у Карачевському районі Брянської області рф 9 жовтня, після атаки БПЛА, почалися вибухи на 67-му арсеналі Головного ракетно-артилерійського управління російського міноборони.

Як писали "Ми-Україна" раніше, державна прикордонна служба України оприлюднила статистику щодо спроб незаконного перетину державного кордону. За словами речника ДПСУ полковника Андрія Демченка, щонайменше 40 осіб загинуло через такі спроби.

Головне