Вірменія та США домовились про спільні військові навчання

Вірменія та США домовились про спільні військові навчання

Міністерство оборони Вірменії оголосило про проведення спільних військових навчань Eagle Partner з США, які відбудуться з 15 по 24 липня. Про це повідомляє Reuters.

Основними цілями навчань є:

  • підвищення рівня взаєморозуміння між військовими підрозділами обох країн;
  • обмін досвідом у сфері управління та тактичної комунікації;
  • покращення боєготовності вірменського миротворчого контингенту.

Видання зауважує, що ці навчання відображають ширшу тенденцію у зовнішній політиці Вірменії, яка останнім часом демонструє прагнення до зближення із Заходом. Цей курс став особливо помітним після військового конфлікту з Азербайджаном, який виявив обмеження традиційного союзу Вірменії з рф.

Нагадаємо, днями США прийняли рішення відкласти на невизначений термін проведення масштабних військових навчань Noble Partner у Грузії, які були заплановані на кінець липня - початок серпня цього року. Причиною скасування стали звинувачення з боку грузинського уряду, які США вважають безпідставними. Зокрема, Тбілісі заявляв про нібито тиск Вашингтона з метою відкриття "другого фронту" проти рф для послаблення тиску на Україну, а також про участь США у спробах державного перевороту проти правлячої партії Грузії.

Як писав "Ми-Україна" раніше, прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян у травні заявив, що країна вийде з ОДКБ - військового альянсу, куди входять росія, Білорусь, Вірменія, Казахстан, Киргизстан і Таджикистан.

Головне