Вірменія доєдналась до Міжнародного кримінального суду

Вірменія доєдналась до Міжнародного кримінального суду

Вірменія офіційно приєдналася до Міжнародного кримінального суду. Про це повідомила пресслужба суду у X.

Відомо, що країна стала 124-ою державою учасницею Міжнародного кримінального суду.

"Приєднання до Міжнародного кримінального суду дає можливість країні запобігати воєнним злочинам і злочинам проти людяності на своїй землі", - зазначив представник прем'єр-міністра Вірменії з міжнародних правових питань Єгіше Кірокосян.

Варто зазначити, що 3 жовтня 2023 року парламент Вірменії прийняв закон про ратифікацію Римського статуту, який був підписаний 13 жовтня та набув чинності 17 жовтня.

Нагадаємо, що російський лідер Володимир Путін вранці у вівторок, 17 жовтня, прилетів до китайської столиці. У КНР він, як очікується, пробуде два дні.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, на головному заході G20, в якому вперше з початку повномасштабної війни в Україні візьме участь російський лідер Володимир Путін, не будуть присутні ключові світові лідери. Президент США Джо Байден та глава Китаю Сі Цзіньпін відмовились взяти участь у віртуальній зустрічі G20.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.