Випускник КПІ допомагає розробляти дрони для російської армії: розслідування

Випускник КПІ допомагає розробляти дрони для російської армії: розслідування

Випускник Київського політехнічного інституту допомагає росіянам розробляти дрони для армії. Йдеться про уродженця Луганська Олександра Махнєва, який є головним конструктором російського бюро "Стратим". Саме це бюро і розробляє дрони для окупаційної армії.

Як повідомляє видання "Важные истории", Махнєв мешкав у Луганську до 2014 року. Згодом він став студентом Київського політехнічного інституту та навчався за напрямком "Радіоелектронні апарати". 

Під час навчання Махнєв хизувався у соцмережах нагородою, яку йому вручав український вчений Михайло Згуровський. 

Однак ступінь магістра чоловік вже поїхав здобувати до Москви у фізико-технічний інститут. Також у той же час Махнєв почав роботу у Інституті ядерних досліджень (ІЯД) російської академії наук під керівництвом Федора Губера. У 2022 році він приєднався до конструкторського бюро "Стратим", а вже за рік бюро представило перші зразки власного виробництва.

Як з'ясували журналісти, наразі Махнєв є головним серед інженерної команди "Стратиму".

Раніше "Ми-Україна" повідомляли, Китай і росія спільно розробляють ударний безпілотник, подібний до іранського ударного БпЛА Shahed. Ця співпраця, що розпочалася у 2023 році, вже перейшла у стадію розробки та тестування, хоча китайські дрони ще не застосовувалися в бойових діях.

Головне